Het Openbaar Ministerie (OM) heeft opnieuw per ongeluk een foto van een kroongetuige toegevoegd aan het dossier. Het gaat om Tony de G. in de zaak tegen de kopstukken van motorclub Caloh Wagoh.

De 34-jarige Tony de G. heeft belastende verklaringen afgelegd tegen verschillende personen waaronder de recent aangehouden Caloh Wagoh kopstukken. De verdachten, Greg R. (71) en Delano ‘Keylow’ R. (48) zouden volgens De G. betrokken zijn geweest bij liquidaties. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de foto van de kroongetuige in het dossier is toegevoegd wordt onderzocht. Het OM heeft de advocaten van de verdachten in deze zaak verzocht om de foto’s te verwijderen. Eerder gebeurde nagenoeg hetzelfde maar dan met de foto van de Mocro Maffia kroongetuige. Ook die kwam ‘per ongeluk’ in het dossier terecht.

Het Openbaar Ministerie heeft de advocaten bericht over de aanwezigheid van foto’s van de kroongetuige in het dossier. Dit dossier is verstrekt aan de rechtbank en de advocaten van de verdachten. Alleen zij kunnen erover beschikken. Zij zijn al bekend met de persoon van de kroongetuige, dus er is niets gedeeld wat niet al bekend was. Toch had dit niet mogen gebeuren. Het Openbaar Ministerie betreurt deze gang van zaken en heeft hierover persoonlijk contact gehad met de advocaat van de kroongetuige. Aldus het Openbaar Ministerie.