Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

OM stelt strafrechtelijk onderzoek in naar aangiften The Voice of Holland

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat verder strafrechtelijk onderzoek verrichten naar de aangiftes rond The Voice of Holland.

Een woordvoerder meldt dat de vijf aangiften zijn beoordeeld en op basis hiervan is besloten verder onderzoek te verrichten. Tegen een van de vier verdachten is door het parket Noord-Holland een onderzoek gestart naar aanleiding van een zedenfeit waarvan kort voor de uitzending van BOOS aangifte is gedaan. Dit betreft een verdenking die los staat van het tv-programma The Voice.

Ook het onderzoek naar aanleiding van twee nieuwe aangiften tegen deze persoon zal door het parket Noord-Holland geleid worden. De zaken tegen de overige drie verdachten worden volgens het OM onderzocht onder leiding van een officier van justitie van het parket Midden-Nederland.

De komende periode zal de politie uitgebreid en zorgvuldig onderzoek doen naar de beschuldigingen. Hiervoor worden onder andere diverse getuigen en de verdachten gehoord. Naar verwachting zal dit geruime tijd in beslag nemen. Na afronding van het onderzoek zal het OM beslissen of er genoeg bewijs is om de verdachten te vervolgen of dat dit niet het geval is en er afgezien wordt van vervolging.