agenten mitch herniquez, agenten vervolgd henriquez, dood henriquez politie geweld
© Facebook

OM trekt verklaring inzake Mitch Henriquez in (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een eerdere verklaring over de dood van de 42-jarige Mitch Henriquez uit Aruba, ingetrokken. Het OM had gemeld dat Henriquez onderweg naar het politiebureau onwel was geworden. Hier blijkt niets van te kloppen.

Op video’s en foto’s die Crime Nieuws heeft gezien blijkt dat Mitch Henriquez al voor hij werd overgebracht naar het politiebureau al nagenoeg bewusteloos was. Op onderstaande foto’s is goed te zien dat het slachtoffer meer dan ‘onwel’ is al voor hij in het busje wordt gesleept.

Agent voelt in nek van slachtoffer of er een hartslag is.
Agent voelt in nek van slachtoffer of er een hartslag is.
Agenten slepen de man, die niet meer op zijn eigen benen kon staan, richting het busje.
Agenten slepen de man, die niet meer op zijn eigen benen kon staan, richting het busje.

Het OM zegt nu na het zien van de beelden dat er met de man, al voor hij wordt aangehouden, ‘iets aan de hand lijkt’. Dit lijkt ons nogal een understatement. De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar het hele voorval.

(UPDATE)

De Telegraaf meldt dat de politieagenten betrokken bij de arrestatie van de omgekomen Mitch Henriquez ‘passend werk’ hebben gekregen. Het is volgens een woordvoerster: “Ook voor onze mensen een ingrijpende gebeurtenis geweest”. De agenten zijn niet op non-actief gezet.