Man dood na arrestatie op muziekfestival (UPDATE)

De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar de aanhouding en overlijden van de 42-jarige Mitch Henriquez uit Aruba. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

De man was op bezoek bij familie in Nederland toen hij zaterdag in het Zuiderpark in Den Haag aangehouden bij een muziekfestival. Hij zou geroepen hebben dat hij een wapen heeft.

Toen de politie de man wilde aanhouden verzette hij zich en gebruikten agenten geweld om hem naar het politiebureau te brengen. Onderweg naar het bureau werd hij onwel en werd de man gereanimeerd. Vervolgens is hij in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar hij zondagavond overleed.

De Rijksrecherche is nu op zoek naar getuigen en mensen die beelden hebben van de aanhouding.

 

(UPDATE)

Agent voelt in nek van slachtoffer of er een hartslag is.
Agent voelt in nek van slachtoffer of er een hartslag is.
Agenten slepen de man, die niet meer op zijn eigen benen kon staan, richting het busje.
Agenten slepen de man, die niet meer op zijn eigen benen kon staan, richting het busje.

Na het zien van beelden van de aanhouding kunnen we wel zeggen dat het slachtoffer niet onwel is geworden onderweg naar het politiebureau maar al voor de aanhouding. Zie hier de beelden en oordeel zelf maar. Er had toen al een ambulance opgeroepen moeten worden. De man kon niet eens zelfstandig in het busje stappen hij zakte gelijk door zijn benen.

4 reacties

  1. Sorry Jan, volgens ooggetuigen heeft hij zich niet verzet. Rijksrecherche heeft de verklaringen van getuigen gekregen…Hij kreeg een berisping van de agenten, liep rustig weg zonder iets te schreeuwen, zonder gebaren en werd door vier agenten in zijn nek gesprongen. En waarom moet de politie dan liegen dat hij in de ambulance onwel werd…Ze hebben de ambulance niet eens gebeld!!