Onder meer 14 kilo softdrugs, 4.000 XTC pillen & € 10.000,- cash aangetroffen in ‘verdacht’ voertuig

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 april heeft de politie in Tegelen ongeveer 9 kilo wiet, 5 kilo hasj, 4.000 XTC pillen, twee vuurwapens en € 10.000,- cash in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Agenten zagen op een parkeerplaats aan de Kaldenkerkerweg in Tegelen een bestuurder van een auto die zich nogal verdacht gedroeg. Daarop werd besloten om het voertuig en de bestuurder te controleren.

Echter toen agenten hem wilden aanspreken zette de verdachte het op een lopen. Direct werd de achtervolging ingezet en meerdere patrouilles kwamen te hulp om de verdachte aan te kunnen houden. Dit alles heeft uiteindelijk niet mogen baten want hij is ondanks de inzet van agenten ontkomen.

Bij doorzoeking van het voertuig bleek waarom de man wegvluchtte toen de politie hem aansprak, want er werd een klein assortiment aan verboden middelen gevonden in de auto. Zo werd er 9 kilo wiet, 5 kilo hasj, 4.000 XTC pillen, twee vuurwapens en ook nog eens € 10.000,- cash gevonden en in beslag genomen. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Bron: Politie