Een beetje zon en een beetje wiet © Crime-Nieuws.nl

Ondergrondse wietkwekerij ontdekt na inval arrestatieteam in onderzoek naar gijzeling

De politie heeft afgelopen nacht na een melding over een mogelijke gijzeling een ondergrondse wietkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand. Van een gijzeling bleek geen sprake te zijn.

Agenten gingen maandagavond op onderzoek uit naar aanleiding van een melding omtrent een mogelijke gijzeling bij een manege aan de Gilzerbaan in Riel. De politie deed een inval maar van een gijzeling bleek geen sprake te zijn. Vermoedelijk speelt er, volgens de politie, een conflict in de zakelijke sfeer.

Tijdens het onderzoek naar de gijzeling kwam de politie uit op een adres naast de manege. Eén van de agenten rook een wietlucht en er bleek een elektronische waterpomp aanwezig te zijn terwijl er alleen stro lag opgeslagen.

Uiteindelijk werd met hulp van de brandweer een gierput leeg getankt, waarna in twee verborgen ruimten een compleet ingerichte wietkwekerij werd aangetroffen. Er zaten geen planten in maar wel bakken, lampen en andere kweekmaterialen. Drie personen, twee mannen van 27 en 37 jaar en een 29-jarige vrouw, zijn aangehouden in verband met de ondergrondse wiethok.