Recherche onderzoekt ‘raadselachtige incidenten’ met vuurwapens en verdwenen slachtoffers

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar twee raadselachtige incidenten in Tilburg en Oisterwijk waarbij ook vuurwapens zouden zijn gezien.

De eerste incident was op vrijdag 2 februari 2018 volgens een getuige die zich meldde bij de politie. De man verklaarde getuige te zijn geweest van een ernstig incident. Naar eigen zeggen liep hij vrijdagochtend rond 10.45 uur op de Borodinistraat toen hij opeens drie mannen achter elkaar zag rennen.

De twee achterste mannen belaagden de voorste en pakten een tas af die de man bij zich had. Het slachtoffer gilde het uit. Toen de twee verdachten wegrenden viel er ook nog een vuurwapen op straat. Eén van de mannen pakte het weer op en sloeg op de vlucht. Omdat de getuige geen telefoon bij zich had kon hij de politie niet bellen maar is hij direct naar het politiebureau gegaan.

Een dag later op zaterdag 3 februari 2018 belde een man die aangaf getuige geweest te zijn van een ernstig incident. Om 17.30 uur die dag zag hij dat een auto met piepende remmen stopte op de Baksevenweg in Oisterwijk. Hij zag dat enkele personen uit de auto sprongen en dat een andere persoon naar buiten rolde. Hij zag dat de man, die op de grond lag, met mogelijk een vuurwapen bedreigd werd. De getuige schrok zo dat hij maakte dat hij weg kwam en de politie heeft gebeld.

Meerdere eenheden zijn ter plaatse gegaan maar troffen verder niemand aan behalve de hevig geschrokken getuige. Slachtoffer en verdachten waren al weg in de auto. Die auto zou een klein model zijn, mogelijk een Volkswagen Polo oud model. Het is ook mogelijk dat een bestuurder van een witte Ford Transit, die ook over die weg reed, getuige is geweest van het incident.

Tot op heden hebben in beide zaken geen slachtoffers zich gemeld bij de politie en zijn de dader(s) ook niet opgespoord. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met mensen die meer weten omtrent deze zaken.