Onderschepte cryptocommunicatie leidt politie naar verdachte internationale drugshandel

De politie heeft naar aanleiding van onderschepte cryptocommunicatie een verdachte gepakt voor internationale drugshandel.

In de vroege ochtend van dinsdag heeft de politie in Arnhem een 37-jarige man gearresteerd op verdenking van de handel in verdovende middelen op nationaal en internationaal niveau. De politie heeft doorzoekingen uitgevoerd op twee adressen, waarbij er verschillende soorten drugs zijn aangetroffen.

De eerste inval vond plaats aan de Venlosingel, waar de politie een hoeveelheid ketamine ontdekte. Bij de tweede inval aan de Singelstraat werden enkele kilo’s hasj en vermoedelijke harddrugs gevonden. Alles is in beslag genomen.

Het onderzoek naar deze zaak begon met informatie die werd verkregen uit onderschepte cryptocommunicatie. Na grondig rechercheonderzoek kon de politie uiteindelijk de verdachte man arresteren. Het onderzoek loopt nog steeds en er worden verdere stappen genomen.

Tijdens de doorzoekingen werd ook een 37-jarige vrouw uit Arnhem gearresteerd wegens het bezit van verdovende middelen. Zowel de man als de vrouw blijven voorlopig in hechtenis.