ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Advocaat Ridouan Taghi doet aangifte tegen Nederlandse staat vanwege plannen ontvoering en/of liquidatie

De advocaat van Ridouan Taghi heeft aangifte gedaan tegen de Nederlandse staat vanwege plannen om hem te ontvoeren en/of uit te schakelen.

Dat maakte advocaat Inez Weski vandaag bekend. Dit is naar aanleiding van beweringen van oud-militair Sil A. die verdacht wordt van drugs- en wapenhandel.

Volgens A.’s advocaat, Michael Ruperti, heeft zijn cliënt geen persoonlijke band of mening over Taghi en is zijn betrokkenheid beperkt tot het meedenken over hoe Taghi uitgeschakeld kon worden in Dubai. A. zou in 2019 in het geheim hebben deelgenomen aan gesprekken met medewerkers van geheime diensten over de operatie. Hierbij zou het Korps Commandotroepen zijn ingezet om Taghi in het diepste geheim te ontvoeren en/of uit te schakelen.

Hoewel A. zijn bedenkingen had over een operatie in Iran, zag hij wel mogelijkheden in Dubai. Dit alles is echter niet uitgevoerd en blijft dus bij plannen. Toch ziet Weski deze plannen als een ernstige bedreiging voor de rechtsstaat en de veiligheid van haar cliënt, wat de reden is voor de aangifte tegen de Staat.

De zaak is nog in behandeling en het is afwachten wat de uitkomst zal zijn. Het blijft echter een verontrustende ontwikkeling dat er plannen waren om een verdachte te ontvoeren en/of uit te schakelen, zonder een eerlijk proces en een veroordeling door een rechter. Dit is niet hoe het rechtssysteem hoort te werken.