Onderzoek Broek in Waterland nog gaande na overval waardetransport Amsterdam

Het onderzoek in Broek in Waterland in verband met de overval op een waardetransport in Amsterdam, is nog in volle gang.

Op de Meeuwenlaan in Amsterdam sloegen zwaarbewapende overvallers toe bij een waardetransport vol met diamanten en goud. Het ging naar verluidt om rond de 50 miljoen euro aan edelmetalen. Er werd geschoten en na het inladen van de buit ontstond er een wilde achtervolging met de politie. Hierbij werden schoten gelost vanuit onder meer een Porsche Cayenne.

In Broek in Waterland ging het mis voor de overvallers die in een weiland terechtkwamen. Op beelden is te zien en te horen hoe de politie schiet op de vluchtende verdachten. Uiteindelijk is er één dode gevallen en zijn twee overvallers gewond geraakt. De politie heeft zeven aanhoudingen verricht.

De politie was vanochtend nog bezig met het onderzoek in Broek in Waterland. Daar werden de vluchtauto’s in brand gestoken en is één van de overvallers overleden. Agenten hebben onder meer sporen verzameld. Het onderzoek naar de spectaculaire overval is nog in volle gang.