Zeven personen uit medisch team Diego Maradona aangeklaagd voor opzettelijke doodslag

Justitie in Argentinië heeft zeven personen uit het medisch team van voetballer Diego Maradona, zijn aangeklaagd voor doodslag.

Dat heeft de openbaar aanklager in San Isidro bekendgemaakt. De zeven verdachten riskeren gevangenisstraffen van 8 tot 25 jaar voor opzettelijke doodslag. Eerder werd al bekend dat de leden van het medisch team verdacht werden van onopzettelijke doodslag. De aanklacht is nu verzwaard omdat de medici bewust niets zouden hebben ondernomen toen Maradona stervende was.

Experts concludeerden begin deze maand dat de behandeling van de voetballer omgeven was met ‘onregelmatigheden en tekortkomingen’. Verder bleek uit het onderzoek dat Maradona onzetten veel heeft geleden en aan zijn lot werd overgelaten.

De experts zeiden ook dat Maradona een betere kans op overleven zou hebben gehad bij adequate behandeling in een geschikte medische kliniek. ‘Pluisje’ zoals de voetballer bekend stond overleed in een huurhuis in een rijke buurt in Buenos Aires, waar hij thuiszorg kreeg na zijn hersenoperatie.

Maradona overleed uiteindelijk op 25 november 2020 op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval, enkele weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan, waarbij een bloedprop werd verwijderd.