Onderzoek doodschieten Ibrahim Demir nog gaande ondanks aanhouding schutter Schiphol

Het onderzoek rond de dodelijke schietpartij in Den Haag waarbij Ibrahim Demir om het leven kwam is ondanks de aanhouding van de vermoedelijke schutter nog gaande.

Op maandagavond 28 augustus rond 21.20 uur werd op de Orlandostraat in Den Haag de 24-jarige Demir neergeschoten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek gestart naar de zaak. Op de avond van het schietincident werd een uitgebrande auto aangetroffen op de Van der Kooijweg in Rijswijk. Het gaat om een donkerblauwe Kia Niro. De politie onderzoekt of deze auto iets met de zaak te maken heeft.

Op dinsdag 29 augustus werd een 22-jarige man aangehouden in een vliegtuig op Schiphol. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident. Hij zit nog steeds vast. Er zijn beelden (klik hier) van de aanhouding op Schiphol.

Getuigenoproep

De politie roept getuigen op zich te melden. Wie heeft iets gezien of gehoord op de avond van het schietincident? Wie heeft iets gezien van de uitgebrande auto?

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Beeld van het slachtoffer

De politie heeft ook beeld van het slachtoffer vrijgegeven. Ibrahim Demir was 24 jaar oud en woonde in Den Haag. Hij was ongeveer 1.80 meter lang en had een slank postuur. Hij had kort donker haar en bruine ogen.

De politie hoopt dat dit beeld helpt om getuigen over de streep te trekken.