Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Onderzoek recherche Tilburg leidt naar drugslab in kelder café België

Een onderzoek van de recherche in Tilburg heeft geleid tot het oprollen van een drugslab in België. Bij de actie zijn zes verdachten aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd een onderzoek ingesteld naar een groepring die zich bezig zou houden met de productie van synthetische drugs. Tijdens het onderzoek kwamen de agenten uit bij een locatie waar mogelijk een drugslab aanwezig zou zijn. Met samenwerking met de Belgische politie werd een verder onderzoek ingesteld naar het pand in Diksmuide.

Op dinsdagavond kwam het onderzoek in een stroomversnelling toen bleek dat een 54-jarige man zakken vervoerde vanuit België naar Nederland. Hierna werd door de Belgische politie in de kelder van een café in Diksmuide inderdaad een drugslab ontdekt. De gracht achter het horecabedrijf werd kennelijk gebruikt als afvoer en is daardoor zwaar vervuild. Het veilig ontmantelen van het laboratorium nam geruime tijd in beslag.

De politie heeft diverse ketels en grondstoffen in beslag genomen. Vermoedelijk werd er amfetamine en/of xtc geproduceerd. De uitbater, een 60-jarige man, en twee mannen uit Nijmegen werden aangehouden. De politie hield later nog twee verdachten aan in verband met het drugslab. Het gaat om een man en vrouw van beide 53 jaar oud uit Oisterwijk. Het onderzoek wordt voortgezet.