Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vrouw veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op echtgenoot in weiland Friesland

De rechtbank in Leeuwarden heeft een gevangenisstraf van twintig jaar opgelegd aan een vrouw voor de moord op haar man Tjeerd van Seggeren.

Het lichaam van het slachtoffer werd in juli 2017 in een weiland in de Friese plaats De Westereen gevonden. De politie stelde een uitgebreide onderzoek in waarbij de vrouw van Van Seggeren in beeld kwam als mogelijke verdachte. Zelf heeft ze altijd ontkend iets te maken te hebben met de moord.

Volgens de vrouw had ze die dag met haar man afgesproken dat zij hem zou ophalen na een festival dat hij had bezocht, maar dat hij niet verscheen op de afgesproken plek aan de Bûterwei. Na enige tijd te hebben gewacht, is zij vervolgens weer naar huis gereden. De volgende ochtend werd het levenloze lichaam van Van Seggeren aangetroffen in een weiland nabij de plek waar zij hadden afgesproken.

De rechtbank komt op grond van de bewijsmiddelen tot de conclusie dat het niet anders kan zijn dan dat verdachte Tjeerd van Seggeren op 9 juli 2017 heeft ontmoet bij de kruising van de Bûterwei en de Fogelsang en dat zij met hem het weiland is ingelopen waar hij met geweld om het leven is gebracht. De vrouw, Jessica B. (35), is veroordeeld tot 20 jaar cel maar ze kan nog in hoger beroep.