Grootschalig onderzoek naar fatale schietpartij in Rotterdam

De recherche in Rotterdam is een groot onderzoek gestart naar de dodelijke schietpartij in de Buitenhofstraat in Rotterdam West in de nacht van vrijdag op zaterdag. Twintig rechercheurs zijn op de zaak gezet.

Vrijdagnacht kwam de 27-jarige Rotterdammer, Mohamed J., om het leven bij een schietpartij nabij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat. Voorafgaand aan de schietpartij zou het slachtoffer nabij een theehuis ruzie hebben gehad. Korte tijd later werd hij doodgeschoten. Bij hem is een vuurwapen aangetroffen. De politie vermoedt dat er over en weer is geschoten.

Diezelfde nacht zijn twee Rotterdammers van 41 en 36 jaar oud in een Rotterdams ziekenhuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De 41-jarige man bleek schotwonden te hebben.

Een reageerder heeft ons gewezen op het feit dat zijn vriendin de ochtend na de dodelijke schietpartij een ‘Kalashnikov-achtige’ vuurwapen in de bosjes op de Beukelsweg aantrof. De politie is gewaarschuwd waarna het vuurwapen is meegenomen. Zie reactie hier.