Shishalounge Fayrouz waar het hoofd van Nabil Amzieb (23) werd gevonden. © google maps

‘Onthoofde Amsterdammer beschuldigd van betrokkenheid bij Mocro Maffia liquidatie’

De 23-jarige Amsterdammer Nabil Amzieb, die onthoofd werd bij een lugubere liquidatie in Amsterdam, wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een Mocro Maffia liquidatie in 2015 in Krommenie.

Volgens Het Parool verdenkt het onderzoeksteam van de politie de onthoofde jongeman ervan betrokken te zijn geweest bij de liquidatie van Eaneas Lomp in 2015 in Krommenie. Amzieb wordt gezien als een van de vermeende schutters die Lomp om het leven hebben gebracht. Een tweede betrokkene zou Mitchell Janssen zijn die in december 2016 werd geliquideerd in Medellin, Colombia. Hij wordt ervan verdacht de vluchtauto te hebben gereden bij de liquidatie in Krommenie.

Op dinsdag 8 maart 2016 werd het onthoofde lichaam van Nabil Azmieb aangetroffen in een brandende auto aan de Mijehof in Amsterdam-Zuidoost. Een dag later werd zijn hoofd gevonden voor de deur bij shishalounge Fayrouz. Dezelfde dag brandde een Volkswagen Polo uit in Zuidoost. In de auto is het hoofd van het slachtoffer vervoerd. Voor de lugubere liquidatie is nog niemand aangehouden.