De fietsroute die Anne Faber zou hebben gefietst op die noodlottige dag.

‘Moordverdachte Michael P. botste met scooter tegen Anne Faber en bedreigde haar met mes’

De Utrechtse Anne Faber die om het leven is gebracht blijkt met de verdachte in botsing te zijn gekomen op het fietspad. Michael P. reed op zijn scooter toen hij Anne aanreed.

Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen. Op het moment van de aanrijding regende het nogal hard in de omgeving. De verdachte zou vanuit de richting van de Kliniek in Den Dolder zijn gekomen toen hij Anne Faber aanreed op het fietspad. Volgens de krant heeft de recherche op die specifieke plek ook aanwijzingen gevonden die duiden op een aanrijding.

Na de crash ontstond er een woordenwisseling tussen P. en het slachtoffer waarop hij haar met een mes bedreigde en meenam naar de bosjes. Daar verkrachtte hij haar en stak haar dood. Vervolgens gooide hij haar jas, tas en fiets weg bij Huis ter Heide.

De 27-jarige Michael P. kwam uiteindelijk in beeld als verdachte nadat een vrijwilliger tijdens de zoektocht naar de vermiste Anne Faber haar jas vond. Op haar jas werd een DNA-spoor aangetroffen dat leidde naar de verdachte. In de auto die hij ter beschikking had zijn bloedsporen aangetroffen. Daarop werd P. op 9 oktober aangehouden en gehoord. Op basis van zijn verklaring werd het lichaam van Anne op donderdag 12 oktober gevonden in Zeewolde.