Ontsnapte moordverdachte na klopjacht gepakt in VS, cipier schiet zichzelf door hoofd

De Amerikaanse moordverdachte die eind april ontsnapte uit een gevangenis is na een klopjacht gepakt. De cipier die hem hielp heeft zichzelf door het hoofd geschoten.

Agenten waren sinds de ontsnapping in de staat Alabama op zoek naar de gedetineerde Casey White en cipier Vicky White (de twee zijn geen familie van elkaar). Met hulp van de bewaker, klik hier voor beelden, wist de moordverdachte weg te komen en werd gezocht. Op maandag kwam de politie het voortvluchtig duo op het spoor in Indiana. De federale politie ramde na een achtervolging de auto van het duo, die daarop tot stilstand kwam.

Cipier Vicky White schoot zichzelf vervolgens door het hoofd en is in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen. De gezochte moordverdachte gaf zichzelf over aan de politie en zit weer vast. De man zat al een straf van 75 jaar uit voor poging tot moord en was in afwachting van een rechtszaak inzake het neersteken van een vrouw (58) tijdens een inbraak. Als hij schuldig wordt bevonden krijgt White waarschijnlijk de doodstraf.