© Politie

VIDEO: Invallen in PGP onderzoek grootschalige drugshandel en voorbereidingen liquidaties

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige drugshandel en liquidaties, invallen verricht en drie verdachten aangehouden. Een vierde man zit in Turkije en staat nu gesignaleerd.

Uit onderzoek en het kraken van versleutelde pgp-berichten bleek dat de mannen zich bezighielden met de invoer van en handel in grote partijen drugs. Daarnaast kwam naar voren dat er voorbereidingen werden getroffen om personen te liquideren of ernstig geweld tegen deze personen te gebruiken.

De politie kwam daarop vandaag in actie en heeft invallen verricht op verschillende locaties. De doorzoekingen vonden plaats in Amsterdam, Purmerend, Koudum en Meppel. Naast de woningen zijn ook vier andere panden doorzocht. In een woning in Meppel werden een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen, versnijdingsmiddelen en chemicaliën.  Het ging vermoedelijk om een cocaïnewasserij. In Amsterdam werd 100.000 euro cash en een grote hoeveelheid dure horloges aangetroffen. Verder nam de politie een Mercedes AMG en een Audi S8 in beslag.

Het Advanced Search Team van defensie was ook aanwezig. Dit specialistische team kan veranderingen in de omgeving ontdekken en maakt gebruik van apparatuur die enkele meters in de grond kan kijken. Het team kan ook verborgen ruimtes in muren zien. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek. De vierde verdachte, een 59-jarige man, zit vermoedelijk in Turkije en staat nu gesignaleerd.