Ontvoerde echtgenote van één van de rijkste mannen van Noorwegen mogelijk nog in leven

De ontvoerde vrouw van één van de rijkste personen van Noorwegen is mogelijk nog in leven. De ontvoerders zouden miljoenen euro’s cryptovaluta hebben geëist.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen verdween op 31 oktober 2018 uit de woning in Lørenskog. Falkevik is de echtgenote van mulitmiljonair Tom Hagen, een van de rijkste mannen van Noorwegen. De ontvoerders lieten destijds een briefje achter waarin omgerekend 9 miljoen euro aan cryptovaluta werd geëist.

In juni van dit jaar maakte de politie bekend dat ze ervan uit gaan dat de vrouw in oktober al is vermoord en dat haar ontvoering in scène is gezet. Twee weken na de bekendmaking van de politie kreeg de familie bericht van de ontvoerders. Volgens Noorse media werd geëist dat er een bedrag van 100.000 euro betaald zou worden voor een levensteken. Kort daarna werd og een bedrag van een miljoen euro geëist van Tom Hagen. Of hij ook betaald heeft is niet bekend.

Volgens de familieadvocaat is na het laatste contact gebleken dat Falkevik Hagen nog in leven is. Tijdens een persconferentie werd verder bekendgemaakt dat er op 8 juli contact is geweest met de mogelijke ontvoerders. De Noorse politie onderzoekt de zaak en kijkt nu of er daadwerkelijk contact is geweest en/of er een teken van leven is van de vrouw.