O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Professionele wietkwekerij ontdekt in woning na aanhouding moeder (52) en dochter (15) voor diefstal Macbook

De politie heeft na een aanhouding voor winkeldiefstal een wietkwekerij ontdekt in een woning. De verdachten zijn een moeder en dochter.

Op woensdagmiddag werd rond 16.30 uur een 15-jarig meisje in een winkel aan de Kruisvoort in Breda betrapt op de diefstal van een Macbook. Op bewakingsbeelden was te zien dat ze in het gezelschap was van een vrouw. Na onderzoek bleek dit haar 52-jarige moeder te zijn.

De politie ging daarop naar het woonadres in het centrum om ook de moeder aan te houden. De agenten belden aan en roken direct een sterke wietgeur toen de deur open werd gedaan. De 52-jarige vrouw kwam naar buiten, deed de deur snel dicht en werd op straat aangehouden.

Op het bureau werd ontdekt dat recent ook een anonieme melding was gedaan over een mogelijke wietkwekerij in dezelfde straat. Na overleg met de officier van justitie werd besloten om nader onderzoek in te stellen in de woning.

Eenmaal binnen werd een wietkwekerij met honderden planten aangetroffen. Een kamer en de volledige zolderetage stonden vol met wietplanten. De kwekerij is ontmanteld en twee personen, een 20-jarige man en een 87-jarige vrouw, die aanwezig waren, zijn aangehouden.