© Instagram

Ontvoerder rapper Tekashi 6ix9ine veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf

Een man die betrokken was bij de ontvoering en afpersing van rapper Tekashi 6ix9ine is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 jaar.

Het gaat om Anthony E. die samen met de rapper onderdeel was van de straatbende Nine Trey Bloods. Op een gegeven moment ontstond er ruzie tussen de twee en besloot E. wraak te nemen. De rapper werd vervolgens ontvoerd en afgeperst door zijn voormalige vriend.

De 24-jarige Daniel Hernandez, zoals Tekashi officieel heet, heeft tijdens de rechtszaak E. in de rechtbank aangewezen als een van de daders. Naast ontvoering en afpersing is de man ook veroordeeld voor andere delicten. De rechtbank heeft hem nu 24 jaar cel opgelegd.

De ontvoering van Tekashi 6ix9ine werd gefilmd en de beelden daarvan werden getoond tijdens de rechtszaak. Daarin was te zien hoe de rapper in een auto door de stad werd gereden. Hij werd gedwongen om geld te betalen. De toenmalige vriendin van Tekashi gaf de daders uiteindelijk een zak vol waardevolle spullen in ruil voor zijn vrijlating.

Beelden gedeeld van de ontvoering.