Oom laat neefje (15) rijden op snelweg A20 en wisselt snel van plek na stopteken

Een man heeft zijn neefje (15) op de snelweg A20 laten rijden en wisselde snel van plek toen de politie een stopteken gaf.

Surveillerende agenten op de A20 zagen de jongen achter het stuur zitten en gaven de auto een stopteken. Toen de auto eindelijk stopte zat de jongen opeens op de bijrijdersstoel. De agenten spraken de man aan die beweerde dat hij wel degelijk de hele tijd reed en niet zijn neefje heeft laten rijden.

‘De oom bleef ons uitmaken voor leugenaars en bleef volhouden dat hij had gereden. Zelfs toen we de dashcambeelden lieten zien, waar het jonge neefje van 15 jaartjes jong, duidelijk achter het stuur zichtbaar was, bleef de man volhouden dat er niets klopte van onze beweringen’, aldus de politie op Facebook.

‘Goocheltruc of niet, het van bestuurder wisselen terwijl je 100 op de A20 rijdt, is toch wel een van de meest lompe dingen die je kan doen. Hoewel het op de snelweg laten rijden door je neefje van 15 ook niet bijster slim is.’ De vader van de tiener was volgens de politie ook niet blij met de actie van zijn broer. Tegen de man is nu een proces-verbaal opgemaakt voor verschillende strafbare feiten.