Opa uit Wijchen moet 10 maanden cel in voor misbruiken 5-jarige kleindochter

Een opa is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden voor het misbruiken van zijn kleindochter.

De rechtbank veroordeelt de 70-jarige man uit Wijchen voor het misbruiken van zijn kleindochter. Hij krijgt een gevangenisstraf van 20 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk, aldus een woordvoerder.

De man is het lichaam van zijn 5-jarige kleindochter binnengedrongen met een voorwerp. Met zijn handelingen maakt de man een grove inbreuk op de lichamelijk en geestelijke integriteit van zijn kleindochter, meldt de rechtbank.

Volgens de psycholoog lijdt de man niet aan een ziekelijke stoornis of een gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens en kunnen de misdrijven volledig aan hem toegerekend worden.

Tijdens de zitting vertelde de vader van het slachtoffer op indringende wijze dat het handelen van de man niet alleen grote gevolgen had en heeft op het leven van zijn dochter, maar ook op dat van hemzelf, haar moeder, broertje en de rest van de familie. Hij vroeg namens het slachtoffer om een schadevergoeding. De rechtbank oordeelt dat veroordeelde de rechtstreeks geleden schade van ruim 7500 euro aan het slachtoffer moet vergoeden.