Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Opgerolde wietkwekerij in Vlaardingen leidt naar tonnen euro’s cash in kluizen

De politie heeft in een onderzoek naar een wietkwekerij in Vlaardingen een partij gedroogde wiet en ruim 400.000 euro aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van een tip over stankoverlast stelde de politie half maart een onderzoek in bij een woning aan de Bachlaan. Tijdens de doorzoeking bleek er een wietkwekerij met 200 planten aanwezig te zijn. De 43-jarige bewoner werd aangehouden en de politie deed verder onderzoek in deze zaak.

Tijdens dit onderzoek werd duidelijk dat de wietkwekerij vermoedelijk al geruime tijd actief was voor deze werd ontdekt. Ook ontstond er het vermoeden dat er meerdere personen bij betrokken waren en/of zich ook bezig hielden met het kweken van wiet. Tevens bleek uit dit onderzoek dat men in de afgelopen jaren vermoedelijk enkele tonnen zou hebben verdiend met kweken.

Naar aanleiding van de informatie uit het verdere onderzoek zijn er in juni twee woningen doorzocht in Vlaardingen. Hierbij werd op één adres gebruikt kweekmateriaal aangetroffen en in een andere woning ruim 14 kilo wiet. Daarnaast hebben er doorzoekingen plaats gevonden in een aantal kluizen en werd hierbij ruim 400.000 euro aan contant geld aangetroffen. Ook nam de politie een recent aangekochte boot in beslag. Er zijn vier verdachten, twee mannen van 43 en 49 uit Vlaardingen en een man en vrouw 50 en 42 jaar uit Spijkenisse, aangehouden.