Crystal meth drugslab ontdekt bij inval en doorzoeking in Zeeland

De politie heeft in Zeeland een drugslab ontdekt waar crystal meth werd geproduceerd.

Bij doorzoeking op een locatie in de Zeeuwse gemeente Sluis werd een lab aangetroffen waar geen productie meer plaatsvond. Uit onderzoek blijkt dat er vermoedelijk eerder crystal meth werd geproduceerd. Bij de actie zijn vijf personen aangehouden. Het gaat om vier mannen en een vrouw. Twee mannen van 20 en 49 uit Beneden leeuwen, een man van 31 en een vrouw van 23 uit Arnhem en een man van 38 uit Bathmen.

Na de ontdekking van het drugslab zijn op diverse plaatsen in Gelderland doorzoekingen gedaan. Dat gebeurde in woningen in Arnhem, Eck en Wiel, Bathmen, Beneden Leeuwen en een bedrijfspand in Tiel. Bij de doorzoekingen zijn diverse spullen in beslag genomen, waaronder voertuigen en administratie.

Het onderzoek werd ongeveer een jaar geleden gestart nadat er bij de regionale recherche in Oost-Nederland informatie binnenkwam via het Team Criminele Inlichtingen. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van productie van synthetische drugs. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.