Oplichter die appartement in Breda aanbood via Facebook aangehouden na tip

De politie heeft een oplichter aangehouden die op een pagina op Facebook een huis in Breda had aangeboden.

In mei vorig jaar zag een vrouw uit Brabant dat er een appartement werd aangeboden en reageerde daarop. Ze maakte een afspraak met de verhuurder om de woning te bekijken. Uiteindelijk werd een deal gemaakt en zou de vrouw in augustus 2020 in het appartement gaan wonen. Het huurcontract was getekend en er was betaald.

Na maanden wachten op berichten van de verhuurder en het overmaken van geld naar zijn rekening, bleek in augustus dat de vrouw was opgelicht. Het slachtoffer had geen huis en ook het betaalde geld (enkele honderden euro’s) was ze kwijt. De vrouw deed, zoals wel meer mensen die contact hadden gehad met deze man, aangifte van oplichting bij de politie. De officier van justitie gaf toestemming voor een aanhouding buiten heterdaad van deze man.

De politie kreeg woensdag een tip en is naar een woning aan de Coosje Buskenstraat in Vlissingen gegaan. Daar werd een 51-jarige man aangetroffen. Hij bleek na onderzoek verdacht te worden van de oplichting met de woning in Breda. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De man zit daar nog vast. De recherche doet verder onderzoek naar de oplichting.