Oplichter gepakt door sporen in sneeuw

In de nacht van zondag 20 januari op maandag 21 januari heeft een man geprobeerd om een taxichauffeur te belazeren. Ook probeerde hij politieagenten om de tuin te leiden door een verhaal uit zijn duim te zuigen.

Rond 03.00 uur in de nacht kreeg de politie melding van een taxichauffeur die door zijn klant belazerd was. Agenten gingen een kijkje nemen en spraken met de chauffeur. Hij vertelde dat een man hem bij het Jaarbeurs in Utrecht had aangesproken met een zielig verhaal.

De arme man had maar € 5 bij zich maar hij had nog wel € 20 thuis liggen. Daar ging de taxichauffeur eerst niet op in maar omdat de man zo zielig deed en zo smeekte gaf hij hem het voordeel van de twijfel en bracht de zieligerd naar IJsselstein. Eenmaal aangekomen op de Parklaan vraagt de klant de chauffeur om te stoppen. Hij stapt uit en belooft zo snel mogelijk met het geld terug te komen. Maar dat deed de smiecht niet hij bleef lekker thuis.

Maar helaas voor hem ligt er al een tijdje een laag verse sneeuw in Nederland. En dat maakt sporen volgen nogal makkelijk. Agenten volgden de voetsporen in het sneeuw en kwamen uiteindelijk uit in een woning aan de Amerikalaan. Ze belden aan, en ja hoor de smiecht deed open.

Hij had natuurlijk wel een verklaring. Volgens hem had hij toch echt naar de taxichauffeur gezocht om hem zijn verschuldigde bedrag te betalen maar hij kon hem echt niet vinden. Maar daar trapte oom agent niet in want zij hadden al opgemerkt dat er alleen sporen naar het huis en niet van het huis liepen. Toen moest de smiecht toch maar toegeven dat hij gewoon stond te liegen.

De taxichauffeur heeft zijn welverdiende geld gekregen en heeft de smiecht laten weten wat hij van hem vindt.

Er is geen aangifte gedaan.

Bron: Politie