De grijze Toyota Yaris waar de dader vermoedelijk in is gevlucht. © Politie Rotterdam

Opnieuw 20 jaar cel en TBS geëist voor doodschieten rapper Feis en neerschieten broertje

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) opnieuw 20 jaar cel en TBS geëist voor het doodschieten van rapper Feis en neerschieten van zijn broertje.

Verdachte Silfano M. werd eerder door de rechter schuldig bevonden aan de dodelijke schietpartij waarbij rapper Feis om het leven kwam en zijn broer zwaargewond raakte. Daarnaast is M. schuldig bevonden aan het beschieten van een auto op de A20. Hiervoor kreeg hij 20 jaar gevangenisstraf en tbs opgelegd. Het OM eist nu in hoger beroep wederom 20 jaar en tbs.

Feis werd in de nacht van 31 december 2018 op 1 januari 2019 onder vuur genomen bij een café aan de Nieuwe Binnenweg. Het broertje van Feis werd ook geraakt en raakte zwaargewond. Veel personen waren getuige van de schietpartij en enkelen daarvan hebben M. aan de hand van foto’s aangewezen als schutter. De dader zou een petje op hebben gehad en voor het café werd een petje gevonden met het DNA van de verdachte.

Naast het doodschieten van Feis wordt M. ook verdacht van een beschieting op de A20 bij de afslag Schiedam, in december 2018. Daarbij werd een automobilist beschoten, maar de kogel bleef steken in de stoel van de bestuurder. De chauffeur bleek een agent in opleiding.

Op een kogelhuls gevonden na de schietpartij werd DNA aangetroffen van Silfano M. Volgens justitie straalde de telefoon van de verdachte die ochtend ook een zendmast in de buurt van de A20 aan. De auto van waaruit geschoten werd, een zwarte VW Up, is later teruggevonden in Rotterdam. In de wagen lag een aansteker met het DNA van de verdachte. M. heeft geen verklaring kunnen geven over het aangetroffen DNA en het aanstralen van de zendmast nabij de locatie van de beschieting, aldus het OM.