Opnieuw aanhouding in onderzoek doodgeschoten ‘Lau’ in Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft een derde verdachte aangehouden in een onderzoek naar een doodgeschoten man.

De 20-jarige man uit Krommenie is vanochtend aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Lauranio Bronne alias ‘Lau’. Het slachtoffer werd vrijdag (12 maart) aangetroffen op de Nico Broekhuysenweg. De man bleek overleden te zijn en de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat het slachtoffer door vuurwapengeweld om het leven is gebracht.

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven moet zijn gebracht. De recherche houdt er rekening mee dat hij niet op de Nico Broekhuysenweg, maar elders om het leven is gebracht. Voor zover nu bekend is hij voor het laatst in Assendelft gezien aan het begin van de nacht, meldt een woordvoerder van de recherche.

De politie heeft na uitgebreid onderzoek eerder twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Amsterdam en een 20-jarige man uit Zaanstad. In totaal zitten nu drie personen vast in deze zaak. De politie doet verder onderzoek naar de dodelijke schietpartij en achtergronden.