Opnieuw aanhouding in onderzoek per vergissing doodgeschoten onschuldige man in Amsterdam

De politie heeft in een onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Amsterdam waarbij Roudile Paquay om het leven kwam, opnieuw een verdachte aangehouden.

Onlangs werd al een 33-jarige man uit Almere aangehouden in deze zaak. De Amsterdamse recherche heeft vandaag een man van 31 jaar uit Amsterdam aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van Paquay. In het belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan over zijn verdenkingen, of over welke rol hij mogelijk gespeeld zou hebben in het vermoedelijke conflict. In totaal zijn nu vier verdachten aangehouden in deze zaak. Het gaat om een man van 29 en een vrouw van 20 uit Amstelveen, een 33-jarige uit Almere en sinds vandaag een 31-jarige man uit Amsterdam.

Op zondagavond 14 februari werd op het Van Limburg Stirumplein geschoten. Bij de schietpartij raakten twee mannen zwaargewond. Eén van de slachtoffers, de 29-jarige Roudile Paquay, is uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen. Uit onderzoek van de politie blijkt dat beide mannen vermoedelijk onschuldig waren en per vergissing zijn beschoten.