© Crime-Nieuws.nl

Opnieuw aanhoudingen en doorzoekingen voor 180 miljoen aan cocaïne gepakt in haven Vlissingen

In een onderzoek naar de smokkel van 4500 kilo cocaïne heeft de politie opnieuw aanhoudingen en doorzoekingen gedaan.

De grote partij cocaïne werd in het voorjaar van 2020 onderschept in de haven van Vlissingen. Het aantreffen van de partij gebeurde tijdens een kwaliteitscontrole op 28 april 2020 bij een bedrijf in Vlissingen. Het ging hier om pure cocaïne die later verhandeld en versneden zou worden. Daarmee verdubbelt de waarde, aldus een woordvoerder van justitie. De drugs zaten verwerkt in een partij bananen, vermoedelijk afkomstig uit Costa Rica. De straatwaarde van de partij drugs wordt geschat op om en nabij 180 miljoen euro. Het ging om de grootste cocaïnevangst tot nu toe in Zeeland.

In het lopend strafrechtelijk onderzoek is gisteren een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man uit Bergen op Zoom. Na de aanhouding is zijn woning doorzocht. De politie heeft vandaag wederom een doorzoeking gedaan in verband met de 4500 kilo cocaïne. Het huis en de werkplek van een 34-jarige medewerker uit Heinkenszand van het bedrijf waar de partij van 4500 kilo werd onderschept, zijn doorzocht. Meerdere gegevensdragers zijn in beslag genomen. Bij de doorzoeking maandag hebben medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid met ondersteuning van de Forensische Opsporing en speurhonden beslag gelegd op: diverse gegevensdragers en luxe goederen zoals sieraden en tassen.

Op 25 september 2020 hield de politie op Schiphol een eerste verdachte binnen het onderzoek aan, een 40-jarige man uit Bergen op Zoom, woonachtig in Dubai. Hij zit nog vast. Op 3 en 4 november 2020 volgden nog eens drie aanhoudingen, twee mannen uit Middelburg en een vrouw uit Grijpskerke. De 23 jarige vrouw uit Grijpskerke en een van de mannen 39 jaar uit Middelburg is in vrijheid gesteld. De andere man, 46 jaar uit Middelburg, zat al vast in een ander onderzoek.

Op 11 november heeft de politie een 39-jarige man uit Goes aangehouden, die ondergedoken zat in Amsterdam. Hij zit nog steeds vast. Het onderzoek naar de grootschalige drugssmokkel is in volle gang. Meer aanhoudingen voor de 4500 kilo cocaïne worden niet uitgesloten.