© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Schutter liquidatie Martin van de P. alias ‘Polletje’ stond dag eerder al te wachten

De schutter die crimineel Martin van de P. alias ‘Polletje’ heeft doodgeschoten, stond zijn doelwit een dag eerder al op te wachten.

Dat heeft het onderzoeksteam bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Uit onderzoek blijkt dat de dader een dag eerder, op woensdag heeft rondgehangen op de plek waar Van de P. een dag later werd doodgeschoten. In het bijzijn van zijn zevenjarige dochter werd ‘Polletje’ op de Alexander Dumaslaan geliquideerd. Hij kreeg een kogel in zijn hoofd en overleed ter plekke.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een bijzonder kille liquidatie. De schutter is na de liquidatie op de vlucht geslagen. Het gaat om een man in de leeftijd van 20 tot 25 jaar oud die in het zwart gekleed was. Dezelfde man stond volgens de politie een dag voor de liquidatie ook op de plaats delict. Omdat Van de P. zijn dochter die dag niet haalde van school is de liquidatie vermoedelijk uitgesteld. De politie roept iedereen op die iets gezien heeft om zich te melden.

Van de P. alias ‘Polletje’ had een crimineel verleden. Hij kreeg in 2000 een gevangenisstraf van vijftien jaar opgelegd voor het doodschieten van vier mannen in een seksclub in Haarlem. Later stond hij voornamelijk bekend als Ajax-hooligan. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang.