Opnieuw aanhoudingen en inzet ME na ongeregeldheden en overlast op straat in Den Haag

De politie heeft in Den Haag na nieuwe ongeregeldheden en overlast wederom aanhoudingen verricht.

Het ging in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw mis in de omgeving van de Vaillantlaan en de Hoefkade. De sfeer was volgens de politie goed tot het moment dat tientallen jongeren zich rond 23:00 uur verzamelden en agenten bekogelen met eieren, stenen en zwaar vuurwerk. Ook werd er een vuilcontainer in de brand gestoken. Rond 2:30 uur bekogelde een grote groep jongeren agenten met stenen vanaf de daken. Ook hierbij werden aanhoudingen verricht.

Vanwege de ernstige verstoringen van de openbare orde gaf burgemeester Jan van Zanen rond middernacht een noodbevel af. Het noodbevel was van kracht voor het gebied Hoefkade-Vaillantlaan. De Mobiele Eenheid (ME) ging de wijk in om de openbare orde te herstellen. Hierbij werden meer dan 20 verdachten aangehouden voor opruiing, belediging, openlijke geweldpleging en het negeren van het noodbevel. Ook hielden agenten een verdachte aan die een agent mishandelde.

Op social media circuleert een filmpje van een aanhouding van een bestuurder van een witte personenauto door een motoragent. De motoragent gebruikte hierbij zijn wapenstok. De verdachte maakte diverse verkeersovertredingen en werkte niet mee aan zijn aanhouding. Een surveillancevoertuig reed over de Koningsstraat naar een melding toen plotseling iemand een verkeersbord door de autoruit gooide. Later op de avond sneuvelde een autoruit van de politiekraan, die in de omgeving reed. Het onderzoek naar de ongeregeldheden en betrokkenen is in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.