ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Rechtbank gaat verzoeken Ridouan Taghi in Marengo-proces achter gesloten deuren behandelen

De rechtbank gaat verzoeken van Ridouan Taghi achter gesloten deuren behandelen.

De rechtbank heeft dit besloten na een verzoek van de advocaat van Taghi, Inez Weski. Het gaat om een aantal verzoeken die nu achter gesloten deuren zullen worden behandeld. Behalve de rechtbank, officieren van justitie, zijn advocaat en beveiligingsmensen, mag niemand aanwezig zijn in de rechtszaal en weten wat er precies besproken wordt. De advocaat heeft het verzoek ingediend om de privacy van haar cliënt, Ridouan Taghi, te beschermen.

Ridouan Taghi wordt verdacht van een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Geruime tijd was hij de meest gezochte man van Nederland tot hij getraceerd werd en aangehouden. Het onderzoek rond Taghi kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om Taghi die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

Taghi en Saïd R. worden naast het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe ook verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich richt op grootschalige drugshandel. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces.