De politie heeft in een onderzoek naar chantage met naaktbeelden waarbij voor ruim 100.000 euro werd buitgemaakt, opnieuw aanhoudingen verricht.

Agenten hielden dinsdag en woensdag zeven verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij chantage. De slachtoffers werden bedreigd en moesten betalen anders zouden er beelden worden verspreid. In totaal zijn zeven nieuwe verdachten aangehouden. De 19-jarige man en zes minderjarige jongens werden opgepakt in de regio Leiden, meldt de politie.

Uit het onderzoek, dat in augustus werd gestart, bleek dat de verdachten slachtoffers benaderden via social media. Het gesprek ging een bepaalde kant op en de slachtoffers werd na een tijdje gevraag om een naaktfoto te verzenden. Zodra diegene dat had gedaan begon het afpersen en dreigen.

Er zijn nu in totaal veertien mensen aangehouden. Eén minderjarige is woensdag voor de tweede keer gearresteerd op verdenking van het plegen van nieuwe strafbare feiten. Bij de politie zijn aangiftes binnengekomen van in totaal 28 personen. De slachtoffers hebben de leeftijd van 14 tot 48 jaar. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.