Opnieuw aanslag met explosief Den Bosch, huis vriendin Klaas Otto mogelijk doelwit

In Den Bosch is een aanslag gepleegd met een explosief op een woning van de vriendin van Klaas Otto, de oprichter en voormalig kopstuk van motorclub No Surrender.

In de nacht van zaterdag op zondag ontplofte rond 1.15 uur een explosief bij een woning aan de Stapelen. Volgens Omroep Brabant gaat het om de woning van Klaas Otto. De politie kan dat niet bevestigen. Na de knal werden de hulpdiensten gebeld en kwamen ter plaatse voor onderzoek. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Eerder deze week vond er ook al een ontploffing plaats in Den Bosch. Toen ging er een explosief af bij een woning aan de Goedenrade. De politie meldde toen dat de dader mogelijk een ander huis als doelwit had. Dat zou naar verluidt de huis van Otto’s vriendin zijn geweest. Beide woningen hebben hetzelfde nummer alleen is er een foutje gemaakt in de straat.

Het huis waar afgelopen nacht een explosie plaatsvond, werd in 2017 al beschoten met een automatisch vuurwapen. Uit welke hoek de aanslagen komen, en tegen wie ze precies gericht zijn, wordt momenteel onderzocht.