ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Opnieuw advocaat vrijgepleit van lekken informatie aan vermeende organisatie rond Ridouan Taghi

Er is niet gebleken dat advocaat Yassine Bouchikhi informatie heeft gelekt aan de groep rond Ridouan Taghi.

Dat is de conclusie van de deken schrijft de NRC. De advocaat werd door het Openbaar Ministerie (OM) samen met andere advocaten, ervan beschuldigd informatie te hebben verspreid. Het delen van informatie zou volgens justitie hebben plaatsgevonden toen alle verdachten nog in beperkingen zaten en zodoende alleen contact mochten hebben met hun advocaten.

Nu blijkt na onderzoek van de deken dat hiervan geen sprake was. Net als bij advocaat Khalid Kasem en raadslieden van het kantoor Ficq & Partners blijkt nu dat er geen bewijs is voor het lekken van vertrouwelijke informatie. Ook van contante betalingen aan Bouchikhi is niets gebleken. De deken heeft het OM aangesproken op de beschuldigingen en zegt dat de advocaat door de aantijgingen onnodig beschadigd is en dat het OM beter eerst intern onderzoek had kunnen verrichten alvorens het nieuws naar buiten te brengen.

Het onderzoek naar de advocaten werd door het OM gestart na een verklaring van kroongetuige Nabil B. en het onderscheppen van communicatie tussen vermeende leden van de organisatie rond Ridouan Taghi. Op basis daarvan concludeerde het OM op zitting vorig jaar augustus dat door Taghi ‘geregelde en betaalde advocaten informatie uit het 26Koper-dossier is gedeeld met de organisatie van Taghi, nog tijdens de beperkingen’.