© crime-nieuws.nl

Opnieuw beslag gelegd op geld, woningen en auto’s Sywert van Lienden en zakenpartners

Justitie heeft opnieuw beslag gelegd op bankrekeningen, woningen en auto’s van Sywert van Lienden en zijn zakenpartners.

In het strafrechtelijk onderzoek naar, onder meer, de drie voormalig bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie heeft de FIOD, onder leiding van het OM, vandaag wederom beslag gelegd op diverse vermogensbestanddelen, waaronder financiële tegoeden, woningen en auto’s. De inbeslagnames vonden plaats in Nederland, Luxemburg en Zwitserland. 

De Stichting Hulptroepen Alliantie werd in het voorjaar van 2020 opgericht met als doel Nederland van meer mondkapjes te voorzien. Naast de Stichting werd door voornoemde bestuurders een concurrerende  BV opgericht, te weten Relief Goods Alliance (RGA). Via deze concurrerende BV werd een overeenkomst met de overheid gesloten voor het leveren van mondkapjes voor de zorg. Daarmee werd een positief resultaat behaald van ruim 28,5 miljoen euro.

Daarnaast blijkt uit onderzoek van justitie dat door RGA aan diverse andere zorginstellingen gefactureerd is voor medische hulpmiddelen die aanvankelijk bij de Stichting zijn besteld. Een groot deel van de door RGA gegenereerde winst is door verdachten overgemaakt naar hun persoonlijke holdings. De verdenking tegen Van Lienden en zijn zakenpartners betreft oplichting, verduistering en witwassen.