© Politie

Opnieuw enorme hoeveelheid zwaar vuurwerk voor Nederlandse klanten gepakt in Duitsland

In Duitsland is opnieuw een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk bestemd voor de Nederlandse markt in beslag genomen.

Het gaat naar schatting om 250.000 kilogram. Het vuurwerk lag opgeslagen in bunkers op een voormalig militair complex in Ochtrup, net over de grens bij Enschede. Uit onderzoek van de politie bleek het vuurwerk bestemd voor illegale verkoop aan Nederlandse particulieren.

Bij de actie zijn twee personen aangehouden. ‘De verdachten probeerden de regels te omzeilen door te vragen om een Kamer van Koophandel-inschrijving en te doen alsof er sprake is van professionele handel’, aldus officier van justitie Danielle van Ieperen.

De klanten zouden in werkelijkheid geen professionals zijn maar huisvaders en illegale handelaren. Het vuurwerk werd het hele jaar aangeboden via een website. Na bestelling konden klanten hun aankopen ophalen bij winkels net over de grens in Duitsland.

Naast de doorzoekingen in Duitsland zijn ook panden in Den Haag, Enschede en Haaksbergen doorzocht. Het onderzoek werd een jaar geleden gestart na een anonieme tip. Het gaat om de tweede enorme vuurwerkvangst over de grens dit jaar. In november werd bij een actie ruim 350.000 kilogram in beslag genomen.

© Politie