Opnieuw explosie bij pand Rotterdam, buurtbewoners overmeesteren verdachte

In de nacht van zaterdag op zondag heeft opnieuw een explosie plaatsgevonden bij een woning in de Grasstraat in Rotterdam-West.

Dit incident volgde op een soortgelijke ontploffing de nacht ervoor. Deze keer slaagden bewoners er echter in om een verdachte te overmeesteren.

De explosie vond plaats rond 01:45 uur en volgens de Rotterdamse politie raakte niemand gewond. Oplettende buurtbewoners merkten rond 04:30 uur een persoon op die verdacht gedrag vertoonde. Ze slaagden erin deze persoon te overmeesteren. De aangehouden verdachte is in politiehechtenis geplaatst, maar de identiteit is nog niet vrijgegeven. De politie zoekt nog steeds naar een tweede verdachte en vraagt getuigen met informatie of camerabeelden om zich te melden.

De nacht ervoor had zich ook al een explosie voorgedaan in de Grasstraat. Bij dat incident plaatste de dader een explosief voor de deur van een woning op de tweede verdieping. Gelukkig raakte niemand gewond, maar er werd schade aangericht aan een raam in het trappenhuis.

De politie onderzoekt de motieven en betrokkenheid van de verdachten bij deze opeenvolgende explosies in dezelfde buurt.