Opnieuw explosief tot ontploffing gebracht bij geldwisselkantoor in Amsterdam

In Amsterdam is opnieuw een explosief tot ontploffing gebracht bij een geldwisselkantoor.

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er opnieuw een explosie plaatsgevonden in Amsterdam, dit keer bij een geldwisselkantoor aan de Bijlmerdreef. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een harde knal en meldden het incident bij de meldkamer. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar er is wel aanzienlijke schade aan het betreffende pand en het naastgelegen gebouw. De politie is direct een onderzoek gestart en roept getuigen op om zich te melden, in de hoop de verantwoordelijken snel te kunnen opsporen.

De explosie vond plaats rond 4.00 uur ’s nachts. Voorafgaand aan het incident werd een verdachte gezien met een tenger postuur, gekleed in het zwart. De persoon liep richting het pand vanuit de richting van het Nellesteinpad en rende na de explosie weer terug in dezelfde richting.

Forensische experts zijn ter plaatse gekomen om sporen en het gebruikte explosief te onderzoeken. Daarnaast is de Teamleider Explosieven Verkenner opgeroepen om het explosieve materiaal te analyseren. Het onderzoeksteam neemt de eerdere explosies in dezelfde week op andere locaties, namelijk de Jan Evertsenstraat, Eerste van Swindenstraat en opnieuw de Bijlmerdreef, mee in hun overwegingen. Er wordt rekening gehouden met een mogelijk verband tussen deze incidenten. De recherche hoopt dat mensen die iets hebben gezien of meer informatie hebben over de achtergrond van deze zaken zich melden. Alle beschikbare informatie is welkom.

De recente reeks explosies heeft de bewoners van Amsterdamse buurten opnieuw opgeschrikt en zorgt voor onrust en bezorgdheid. De politie zet alles op alles om de verantwoordelijken op te sporen en de veiligheid in de stad te waarborgen.