Opnieuw Nederlander gezocht in groot PGP drugsonderzoek aangehouden in Spanje

In Spanje is in verband met een groot drugsonderzoek opnieuw een gezochte Nederlander aangehouden.

In het onderzoek naar de groep criminelen die zich zou bezighouden met productie van en handel in synthetische drugs, werd maandag al een 30-jarige man aangehouden in Spanje. Op dinsdagavond was het opnieuw raak en is een 24-jarige gezochte verdachte door de Spaanse politie aangehouden.

Eerder werden in het onderzoek al dertien verdachten aangehouden. De criminele organisatie zou zich volgens politie en justitie bezig hebben gehouden met het op grote en professionele schaal produceren van synthetische drugs. Veel bewijs komt uit onderschepte en/of gekraakte pgp-berichten van Encrochat, Sky ECC en Anom.

De verdachte uit Limburg stond al een tijdje internationaal gesignaleerd vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de productie van drugs en de in- en export daarvan. Bij een controle in Spanje liep hij tegen de lamp. Met de Spaanse autoriteiten wordt op dit moment, volgens een woordvoerder, overlegd om de man zo snel mogelijk overgeleverd te krijgen aan Nederland. De procedures daarvoor zijn in gang gezet.