Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Opnieuw verdachte aangehouden in onderzoek naar cocaïnesmokkel via recyclingbedrijf

De politie heeft in verband met een cocaïnevondst bij een recyclingbedrijf in Oosterhout, opnieuw een verdachte aangehouden. In totaal zitten nu vier mannen vast.

De container met houtbriketten uit Ecuador was in Antwerpen gecontroleerd, waarbij in de constructiebalken cocaïne werd gevonden. Nadat de cocaïne was verwijderd, is de container met een klein monster gecontroleerd afgeleverd bij het bedrijf in Oosterhout. De container stond onder observatie en op het moment dat deze was afgeleverd hebben agenten een inval gedaan. Op dat moment waren twee mannen bezig met het openmaken van de container. Drie mannen zijn die dag aangehouden door de politie.

De vierde verdachte is een 57-jarige man uit Breda, die bij het bedrijf werkzaam is. Hij wordt ervan verdacht vanuit het bedrijf de container met 55 kilo te hebben geïmporteerd. Daarnaast wordt de man ook verdacht van de invoer van een tweede container met houtbriketten, waar eveneens cocaïne werd gevonden. Het ging om 38 kilo. Deze tweede container is in Antwerpen achtergebleven maar was ook door de verdachte voor het recyclingbedrijf besteld.