De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Opnieuw verdachte aangehouden voor liquidatie met Audi RS5 in Breda

De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie van de 60-jarige Peter van der Linde in Breda een verdachte aangehouden. De man was al eerder aangehouden en weer vrijgelaten.

Vanwege nieuwe feiten en omstandigheden is de 35-jarige man uit St. Willebrord zondagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Eerder werd deze man al als verdachte in deze zaak aangehouden op vrijdag 8 september 2017. Hij werd na enkele weken weer vrijgelaten vanwege, op dat moment, gebrek aan bewijs.

Op vrijdag 6 januari 2017 kwam er rond 23.22 uur melding bij de meldkamer dat er schoten zouden zijn gehoord in de omgeving van de Lunetstraat. Agenten kwamen met spoed ter plaatse en zagen een zwaargewonde man op straat liggen. De agenten begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden. Er werd daarna een plaats delict ingericht en gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek.

Op dinsdag 10 januari 2017 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de liquidatie. Getuigen en andere mensen met informatie over het slachtoffer en het mogelijke motief van de daders werden opgeroepen te reageren. De uitzending leverde 15 tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel.

Tijdens het rechercheonderzoek naar de gewelddadige dood van de 60-jarige Bredanaar kwam een nu 44-jarige man uit Sprundel als verdachte in beeld. Hij werd op donderdag 16 maart 2017 aangehouden. Deze man zit in voorlopige hechtenis. Een 42-jarige man werd net als de aangehouden verdachte uit St. Willebrord recent voor de tweede keer in verband met deze zaak aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.