Opnieuw verdachte aangehouden voor poging tot liquidatie ex-lid Bandidos in Sittard

De politie heeft in een onderzoek naar een poging tot liquidatie op een ex-lid van de Bandidos in Sittard, een nieuwe verdachte aangehouden.

De verdachte, een 40-jarige man uit Reuver, werd woensdag aangehouden door de politie. De man was zelf naar het politiebureau gegaan op uitnodiging van de politie in Heerlen. Hij zit nu vast op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot liquidatie.

Op 12 september 2020 werd de 38-jarige ex-lid van de Bandidos Anthy P. onder vuur genomen terwijl hij in zijn auto zat op de Bradleystraat in Sittard. Omstanders troffen hem toen rond 23.15 uur gewond op de oprit van zijn woning aan. De man overleefde de poging tot liquidatie.

Na onderzoek heeft de politie enige tijd geleden een eerste verdachte opgepakt. De 35-jarige werd vrijdagmiddag aangehouden in Maastricht. Na de arrestatie is de woning van de man in Maastricht doorzocht. De verdachte zit vast en wordt verhoord. Na verder onderzoek is een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Sittard-Geleen. Hij verbleef in een hotel in de gemeente Sittard-Geleen en is daar aangehouden.

Op verzoek van de politie in Limburg hebben de Deense autoriteiten eerder in Ringsted een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 28 jaar uit Ringsted (Denemarken). De verdachte is nu nog in Denemarken. Het is nog niet bekend wanneer hij overgebracht wordt naar Nederland.