Opnieuw verdachten gepakt in lopend onderzoek witwassen en 40 miljoen euro ketamine

In een lopend onderzoek naar witwassen en 40 miljoen euro aan ketamine zijn opnieuw verdachten gepakt.

De politie heeft vandaag, op woensdag 16 augustus 2023, met toestemming van de officier van justitie een 36-jarige man uit Steenbergen gearresteerd in Arnhem op verdenking van grootschalige drugshandel en witwassen.

Eerder zijn al acht verdachten in dit lopende onderzoek aangehouden, waarvan vier momenteel nog in hechtenis zitten. Het team zet zich nu in om drie andere vermoedelijke verdachten op te sporen, die vermoedelijk in het buitenland verblijven.

De arrestatie vond plaats op straat, nadat een rechercheteam al sinds 30 mei 2023 naar deze specifieke verdachte op zoek was, maar hem eerder niet kon aanhouden. Vandaag werd hij echter gelokaliseerd in Arnhem en is vervolgens door een gespecialiseerd Arrestatieteam ingerekend.

Op het moment van zijn aanhouding was de 36-jarige verdachte in het bezit van een vervalst buitenlands paspoort. Het gebruik van dergelijke vervalste documenten blijkt een uitdaging voor de recherche in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit, vaak ingezet om uit handen van politie en justitie te blijven.

De initiële arrestaties in dit lopende onderzoek vonden plaats op vrijdag 3 februari, als onderdeel van een grootschalige actie tegen klanten van de criminele telefoondienst “Exclu”. Bij deze operatie in West-Brabant werd onder andere bij de doorzoeking van een boerderij in de omgeving van Steenbergen een geheime opslag van 1700 kilogram ketamine ontdekt, met een straatwaarde van bijna 40 miljoen euro.