Vrouw gewond bij schietpartij, duo meldt zich bij politiebureau en is vastgezet

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met een schietpartij waarbij een vrouw gewond raakte.

Op dinsdagochtend 15 augustus vond omstreeks 10.45 uur een schietincident plaats aan de Hoofdstraat in Beerta. De lokale politie heeft twee verdachten gearresteerd en is momenteel bezig met het onderzoek naar het incident.

Na de melding van een schietpartij aan de Hoofdstraat in Beerta op dinsdagochtend 15 augustus, zijn diverse politie-eenheden en hulpdiensten ter plaatse gekomen om de situatie te onderzoeken.

Het schietincident resulteerde in een gewonde. Een 53-jarige vrouw uit Beerta raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling. Onmiddellijk na het incident werd een grondig onderzoek opgestart. Buurtonderzoek vond plaats en er werden sporen verzameld op de locatie van het incident.

In de latere middag werden twee verdachten gearresteerd in verband met hun vermoedelijke betrokkenheid bij het schietincident. De verdachten zijn een 33-jarige vrouw en een 39-jarige man, beiden afkomstig uit Beerta. Het duo heeft zichzelf gemeld bij een politiebureau in Groningen.

Het rechercheteam is bezig met het achterhalen van de exacte omstandigheden van het incident en de mogelijke aanleiding. Vooralsnog lijkt het erop dat het incident een relatie heeft met een persoonlijke conflict. De verdachten zullen binnenkort worden ondervraagd over hun rol in het incident.