Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Oprichter motorclub No Surrender emotioneel tijdens rechtszaak en noemt officieren clowns

De oprichter van motorclub No Surrender, Klaas Otto, heeft in de rechtbank ontkend dat hij opdracht heeft gegeven om getuigen te beïnvloeden.

Volgens justitie heeft Otto zijn toenmalige advocaat in 2016 opdrachten laten doorgeven aan Nancy B., de vriendin van Otto. B. zou ze volgens het OM op haar beurt weer hebben doorgegeven aan Piet S. De verdenking is dat S. daarna twee personen, Joop M. en Sjang K., zou hebben benaderd.

S. heeft bevestigd deze opdrachten te hebben aangenomen van de partner van Otto, maar volgens B. is dit ‘een grote leugen’. De vriendin van Otto zou S. wel eens hebben gezien en gesproken omdat het de schoonvader van haar zoon was. De advocaat van Otto, Louis de Leon, benadrukte dat S. een onbetrouwbare getuige is. De man werd in februari van dit jaar veroordeeld voor de liquidatie van Peet van der Linde.

Het verhoor van B. maakte emoties los bij Otto die de officieren in zijn zaak bij de rechtbank uitmaakte voor clowns. Volgens de oprichter van No Surrender is zijn leven en het leven van zijn vriendin verwoest door deze zaak. Op de vraag inzake de verdenking antwoordde Otto: ‘Absoluut niets van waar!’.