© Pexels / Pixabay

Opsporingsbericht: Politie België zoekt vrouw die baby in wasserette heeft achtergelaten

De politie in België heeft een dringend opsporingsbericht verspreid voor een vrouw die afgelopen zaterdag een pasgeboren baby heeft achtergelaten in een wasserette in Anderlecht, bij Brussel. Het schokkende incident kwam aan het licht nadat een alerte buurtbewoner de politie belde nadat hij het kindje had aangetroffen.

Volgens de politie van Brussel werd bij aankomst in de wasserette bevestigd dat een zeer jong kind, amper drie maanden oud, daar was achtergelaten. Op camerabeelden is te zien hoe de nog onbekende vrouw de zaak binnenkwam met een kinderwagen, maar kort daarna zonder de kinderwagen vertrok. Of zij de moeder van het kind is, is op dit moment nog onduidelijk.

In hun oproep aan het publiek vragen de autoriteiten om informatie over de identiteit van de baby of de ouders. De politie hoopt met deze oproep de ouders of andere familieleden te kunnen opsporen. Op dit moment verblijft het meisje tijdelijk in het ziekenhuis. Als niemand zich meldt, zal de baby in de pleegzorg of opvang worden geplaatst, aldus de politie.

De autoriteiten benadrukken dat het van het grootste belang is om snel de verantwoordelijke(n) te identificeren om het welzijn van het kind te waarborgen en de situatie op te helderen. Iedereen die informatie heeft over deze zaak wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de politie.